- Autoritatea de concurență din Marea Britanie acuză Google de tactici anticoncurențiale pe piața de publicitate
- Progrese semnificative în înțelegerea depresiei
- Salvarea pădurilor presupune mai mult decât a planta copaci
- Sérgio Mendes, legenda braziliană a bossa nova, a murit la vârsta de 83 de ani
- Cel mai rapid supercomputer din lume își depășește limitele
LIVE de la Londra: Maxim Quartet în concert la ICR
Marți, 18 iulie, de la ora 22:00, Radio Clasic transmite concertul susținut de Qvartetul Maxim în cadrul seriei de concerte Enescu, organizate de ICR Londra.
Evenimentul va putea fi ascultat pe Radio Clasic România și va putea fi văzut pe canalele noastre de Facebook și Youtube.
Din program vă recomandăm:
1. Aleksander Glazunov (1865-1936): Scénes de Ballet (Scenes of Ballet) (1. Pas d'Action 2. Marionete 3. Vals)
2. Gabriel Fauré (1845-1924): Le Pas Espagnol
3. Tiberiu Olah (1928-2002): Andante
5. Eugen Doga (b. 1937): Vals
6. Igor Stravinski (1882-1971): Tango
Constituit în anul 2011, Cvartetul Maxim reunește, într-o formulă instrumentală inedită, artiști de prim rang ai scenei concertistice românești. Considerat a fi unul dintre cei mai valoroși pianiști români ai momentului, Horia Maxim desfășoară o intensă activitate concertistică – atât în România cât și în străinătate. Muzician de mare talent, flautista Mihaela Anica a dobândit o bogată experiență artistică în Franța și Austria, țări în care activează de cincisprezece ani. Fernando Mihalache este unul dintre puținii interpreți români ai acordeonului care au reușit să pătrundă pe scenele de concert, atât în producții de spectacol muzical sau de jazz, cât și camerale. Contrabasistul Săndel Smărăndescu a acumulat, în anii în care a fost membru al unor cunoscute ansambluri orchestrale precum Filarmonica ‚,George Enescu“, Osaka Symphony Orchestra (Japonia) și Suwon Symphony Orchestra (Coreea de Sud), o impresionantă experiență în domeniul muzicii simfonice și camerale. Promovarea, încă de la concertul de debut (aprilie 2012, la sala Radio din București), a unui repertoriu original precum și melanjul sonor neobișnuit au oferit Cvartetului Maxim o binemeritată recunoaștere publică, mai întâi în România. Consacrarea națională a fost dublată de o semnificativă prezență internațională, oferită de concertele susținute în cadrul unor festivaluri de renume precum ”Festspiele Europäische Wochen Passau” (Germania) sau “The Israel Festival” (Ierusalim).